Slik finner du ledninger og metall i veggene

Hvis du skal kjøpe deg bolig går du på visning og vurderer boligen og mulighetene som boligen har. Kanskje du tenker på hvor du skal henge opp bilder, kanskje du vurderer å fjerne en vegg, eller tenker på å legge inn sentralstøvsuger.

Hvis du skal inn i veggene bør du ta greie på hvor det finnes metall, før du åpner veggen. hvis den først er åpnet må du skifte panel, og hvis det viser seg at du ikke kan bygge om der du har åpnet så sparer du deg masse bry ved å bruke en metallsøker på veggen før den åpnes/ødelegges. Og hvis du skal drille inn i veggen, så må veggen sjekkes først, å ødelegge en strømkabel eller et vannrør kan bli en meget kostbar affære.

Du kan også bruke en magnet, men du vil få en mer presis angivelse av hvor metallet er hvis du bruker en metalldetektor. Hvis du har et magnetometer innebygget i iPhonen din kan du også bruke en app, Stud FInd – https://itunes.apple.com/us/app/stud-find-metal-detector/id328575868?mt=8, men da må metallet være magnetisk, så det er ikke trygt å bruke på ikke-magnetisk materiale. Hvis du kun leter etter vannrør som fører varmt vann kan du la det varme vannet renne og så bruke et infrarødt kamera.

Slik bruker man en magnet:

Her får du en grei demonstrasjon på hvordan man bruker en Bosch metallsøker:

Posted on: oktober 21, 2016, by : admin