Boligalarm 2018 – Slik går du frem

Når du skal ha boligalarm, er det noen ting du bør tenke på. En boligalarm skal beskytte deg mot innbrudd som sin hovedfunksjon, men i 2018 er det en rekke andre funksjoner du også kan få med – slik at du får mest mulig ut av avtalen din.

En boligalarm er mer enn bare innbruddsalarm

I følge anbudstjenesten Besteboligalarm.com kan du nå nemlig få en rekke funksjoner på din boligalarm. Du kan bli varslet dersom vannet stiger i kjelleren, du blir varslet om det er mus i huset og du får inkludert en brannalarm sammen med den tradisjonelle innbruddsalarmen.

Tar du steget enda lenger, kan du til og med lage en smartsystem der du selv styrer hele huset – selv om du er på kontoret, ferietur eller til og med når du er på butikken. Med smartalarmer får du naturligvis varsel dersom noen sensorer opplever bevegelse, og du kan gå inn i en applikasjon for å se på overvåkningskameraer.

Med et fullt system kan du dessuten overstyre alt fra varme og kjøling, belysning med mer, slik at du kan komme hjem til ditt hus akkurat slik du vil.

Priser på boligalarmer

Det er svært liten forskjell i pris på boligalarmene i 2017, i hvert fall de med abonnement. Du kan naturligvis kjøpe boligalarm uten abonnement, men da forsvinner også deler av funksjonen. For at en boligalarm (eller hyttealarm og andre alarmer) skal fungere best mulig, bør det være tilknyttet en vaktsentral. Denne sentralen vil kunne agere raskt, og komme på stedet for å undersøke i tilfelle det er innbrudd.

Svært lite skiller alarmselskapene, spesielt på prisen. Fordelen med å sammenligne tilbudene, for eksempel gjennom en anbudstjeneste på nett, er at du da vil få en oversikt over hva de egentlig tilbyr. For der prisene kanskje er ganske like, kan innholdet i tjenesten være veldig forskjellige. Og selv om de tilbyr de samme tjenestene, kan funksjonene variere en del.

Billigere forsikring

Dersom du skal kjøpe en bolig, ønsker du naturligvis også å få så gode vilkår som mulig på boliglånet. Med gode boligalarmavtaler, vil du faktisk kunne få noe bedre vilkår hos banken. Men spesielt viktig er det for forsikringsselskapet ditt. Det er mye enklere å få gode bonusordninger hos ditt forsikringsselskap dersom du også har en avtale med alarmselskap. Dess bedre alarmsystem, dess bedre forsikringer kan du få (les: rimeligere).

Posted on: januar 18, 2018, by : admin